Patates köftesini haftada en az bir kez yapıyorum. Daha doğrusu genel istek üzerine yapmak zorunda kalıyorum. Gerçektende çok güzel bir tat.... Gelelim tarifine
MALZEMELER
1 Kilo patates
1 soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı zencefil
tuz ve aldığı kadar kuru bayat ekmek içi
galete unu
Haşlanmış patateslerimizi çatalla iyice eziyoruz. Soğanı rendeleyip içine katıyoruz. yumurtayı ve diğer tüm baharatlarıda ekledikten sonra hamur yoğururken nasıl aldığı kadar un koyuyorsak buradada aldığı kadar rondoda çekilmiş bayat ekmek içini ilave edip yoğuruyoruz. elimizde şekil verip galete ununa bulayıp buzdolabında iki saat beklettikten sonra bol kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyet olsun.
iyi guzel de neden buzdolabinda 2 saat bekletiyoruz?
YanıtlaSil