Kızımın en sevdiği kurabiyelere geldi sıra:))
MALZEMELER
125 gr margarin
1/2 Su bardağı pudra şekeri
1/4 Su bardağı mısır nişastası
1 Yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 vanilya
Aldığı kadar un
Margarini eritip ılıttıktan sonra şekeri ve kakaoyu ilave ediyoruz. Daha sonra tüm malzemeyi koyup ne sert nede çok yumuşak olmayacak şekilde un ilave ederek yoğuruyoruz. Buzdolabı poşetine koyup 1 saat kadar buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Daha sonra dilediğimiz şekli verip önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 20 dakika pişiriyoruz. Çayın yanında inanılmaz bir lezzet. Şimdiden afiyet olsun.
6 Mayıs 2010 Perşembe
DOLANGEL
Eşimin en çok sevdiği hamurişi olan ve sık sık yapmamı istediği dolangel tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. yöresel bir hamurişi olup yöreden yöreye farklılık gösteren bu tarif aslında ceviz içiyle yapılıyor ancak ben patatesli yaptım. Sizler dilerseniz iç malzemesi olarak sadece ceviz kullanabilirsiniz. Biz acıyı seven bir aile olduğumuz için patatesliyi tercih ediyoruz.
Mutlaka denemezi öneriyorum.
DOLANGEL
HAMUR İÇİN
4 Su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su
İÇ MALZEMESİ
4 orta boy patates
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber
tuz
ARASI İÇİN
Zeytinyağı
ÜZERİ İÇİN
Zeytinyağı
1 Yumurta sarısı
Öncelikle Hamurumuzu ılık suyla iyice yoğurup en az bir saat dinlendiriyoruz. ve 12 parçaya bölüyoruz. Un ve merdane yardımıyla açıp zeytinyağı sürüyoruz. Rendeleyip baharatlandırdığımız patates içinden hamurumuzun uc kısmına yeterli miktarda koyup rulo seklinde sarıyoruz. ve yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak sararak yerleştiriyoruz. Kalan 11 hamur parçasınıda aynı şekilde hazırlıyoruz. Zeytinyağı ve bir yumurta sarısını birlikte çırpıp en üstüne sürüyoruz en son olarak da susam serpip önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz . Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)