6 Mayıs 2010 Perşembe

DOLANGEL




Eşimin en çok sevdiği hamurişi olan ve sık sık yapmamı istediği dolangel tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. yöresel bir hamurişi olup yöreden yöreye farklılık gösteren bu tarif aslında ceviz içiyle yapılıyor ancak ben patatesli yaptım. Sizler dilerseniz iç malzemesi olarak sadece ceviz kullanabilirsiniz. Biz acıyı seven bir aile olduğumuz için patatesliyi tercih ediyoruz.
Mutlaka denemezi öneriyorum.

DOLANGEL

HAMUR İÇİN

4 Su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Ilık su

İÇ MALZEMESİ

4 orta boy patates
1 tatlı kaşığı pul biber
karabiber
tuz

ARASI İÇİN

Zeytinyağı

ÜZERİ İÇİN

Zeytinyağı
1 Yumurta sarısı


Öncelikle Hamurumuzu ılık suyla iyice yoğurup en az bir saat dinlendiriyoruz. ve 12 parçaya bölüyoruz. Un ve merdane yardımıyla açıp zeytinyağı sürüyoruz. Rendeleyip baharatlandırdığımız patates içinden hamurumuzun uc kısmına yeterli miktarda koyup rulo seklinde sarıyoruz. ve yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak sararak yerleştiriyoruz. Kalan 11 hamur parçasınıda aynı şekilde hazırlıyoruz. Zeytinyağı ve bir yumurta sarısını birlikte çırpıp en üstüne sürüyoruz en son olarak da susam serpip önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz . Afiyet olsun.

2 yorum: